Sämre än en son

I dag är jag tacksam för att min äldsta dotter är tio år gammal men fortfarande väldigt mycket barn med mycket barndom framför sig. Vi letar inte som bäst efter en lämplig man åt henne. Vi överväger inte att ta henne ur skolan eftersom hon ändå inte behöver någon utbildning. Vi behöver inte hennes arbetskraft på hemmaplan. Hon tror att alla möjligheter är hennes. Hon har aldrig hört talas om något glastak. Världen är hennes.

Lyckliga värld.

I dag är jag tacksam för att min yngsta dotter var en ren och skär gåva. För att vi helhjärtat fick fira en dotter trots att vi då hade två stycken och “bara” en son. För att det inte fanns på kartan att en dotter skulle vara sämre än en son. För att jag slapp fundera på vilka synder jag gjort mig skyldig till eftersom jag förbannades med ytterligare en dotter i stället för den son jag behövde och ville ha.

Tacksam är jag för att flickdagen i min egen lilla värld är mest tacksamhet.

Samtidigt går jag i bitar för att så många flickors världar är så fruktansvärda. Miljontals flickor är rädda, hungriga och fattiga och smärtsamt medvetna om att världen verkligen inte är deras. Inte ens de själva är sina egna, det finns så många offer för så oerhörda grymheter. Övergrepp, misshandel, människohandel… Jag orkar inte. Och jag vet inte vad jag ska göra.

Men det finns organisationer som vet. Och vi som inte vet kan faktiskt stöda dem. I dag på internationella flickdagen och vilken annan dag som helst.

För att allt fler ska få fira flickdag med tacksamhet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s