Beundra mig!

Jag är hemma igen efter några ljuva dagar på bokmässa i Göteborg. Det blev onekligen tvära kast från litterära seminarier, ensamma hotellnätter och fina människomöten när Hilde i dag väckte mig 5.14 och sedan också fortsatte vara vaken.

Må mjuka kast vara överskattade.

Arvid ”jag-låtsas-att-jag-inte-är-speciellt-passionerat-inställd-till-min-mor” Kass har saknat mig massor. Det har han till och med erkänt och velat tala om.

– Har du tänkt mycket på mig? frågade jag.

Och då blev han plötsligt poet.

– Jag omringade dig med mina tankar.

???

Men jag tyckte förstås om det. Också.

Hans härligaste replik i dag var ändå den han fällde när han skulle läsa den bok han fick av mig från bokmässan. Jag bad honom läsa lite tyst för sig själv medan jag hade annat att göra.

– Nej! Du måste beundra mig! utbrast han upprört.

Och så tog han en paus tills jag kunde fortsätta göra just det.

Att kräva publik – dessutom en beundrande sådan – är ju nog en egenskap som landar rätt högt på listan över icke-attraktiva sådana. Men han kommer undan med det. Också. Han kommer undan med det mesta. Så där som älskade tenderar göra.

Bild: Maria Hedengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s