Bara hon

Mellan tio och kvart över fyra i fredags hoppade de andra på tåget. Och sedan var det bara vi kvar. Hon och jag.

Jag och Hilde har haft tumisveckoslut och jag tror bestämt att det var vårt första någonsin. Och jag hoppas minst lika bestämt att det inte var vårt sista.

När man har både stora och små barn tror jag det är viktigt att dela på sig ibland. Jag tror att de stora barnen ibland behöver få paus från den minsta och få göra stora saker utan att ta hänsyn till sovtider och en annan människas totala oförmåga till stillavarande. Jag tror också att vi föräldrar ibland behöver få paus från att använda många helt olika slags föräldramuskler samtidigt. Det är utmattande att förhöra någon på ordförhör i finska samtidigt som man försöker förhindra att någon annan länsar köksskåpen. Att sjunga Tänk om jag hade en liten liten apa samtidigt som man man för ett samtal om huruvida tioåringen kan få 3G till telefonen. Eller om huruvida femåringen kan få en drönare när han blir sexåring.

Det här veckoslutet har jag varit helt och hållet småbarnsförälder och har fått vila från det andra. Fredrik har sluppit blöjbyten men har fått ta andra smällar. Vi har båda fått vila. Vi har nog alla fått vila.

Jag är dessutom oerhört förtjust i Hilde. Hon blir liksom ännu tydligare när det är bara hon.

Hon och jag.

En reaktion på ”Bara hon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s