Ett bränt barn som skyr elden

Det händer ibland att jag skriver ett blogginlägg som jag sedan inte publicerar. För att jag inte vågar. För att jag i någon mån ändå är ett bränt barn som skyr elden och för att jag alldeles för väl minns hur det kändes de där gångerna när jag blev för hårt åtgången.

Om det är fegt av mig? Kanske. Kanske antagligen. Om det är smart av mig? Definitivt.

Jag har nämligen lärt mig känna igen lukten av eld och det lär man sig bara den hårda vägen. Jag har också utvecklat en känsla för om jag i just den här stunden har hud nog så att jag kan offra lite för den goda sakens skull. De gånger huden inte är tjock nog får inlägget vila för att kanske publiceras senare eller aldrig. Jag måste helt enkelt skydda mig själv.

Jag har nämligen aldrig varit gjord av teflon. Jag är tusen procent gjutjärn. Jag suger  i mig allt och släpper ifrån mig inget. Och vi som är sådana måste lära oss att skydda oss själva, för i mötet med teflontyperna har vi inte en chans.

Jag har just avslutat det där inlägget som jag egentligen borde publicera i dag. Det där inlägget som ni kanske får läsa någon dag. När jag är modigare eller dummare eller har fått ett stänk av teflonspray.

7 reaktioner på ”Ett bränt barn som skyr elden

 1. Tack. Behövde läsa det här nu. Mvh, en annan gjutjärnspanna som ibland känner att hon borde vara lika tuff som en teflonpanna

 2. Det var en klockren jämförelse, teflon och gjutjärnspanna.
  Nätet är en plats där så hårda ord kan bli skrivna, riktigt otäckt ibland.
  Hälsningar från en annan gjutjärnspanna

   • Jag blev tvungen, annars hade jag gått under. Det var en mycket nära person jag älskade (en jag älskat hela mitt liv) som sårade mig djupt, så djupt man kan komma. Först sög jag allting i mig. Jag grät och mådde illa. Det kom mer skit och jag grät mer och mådde ännu sämre. Insåg att jag måste hitta någon att prata med och denna någon hjälpte mig att sätta teflonet på och låta skiten rinna av. I början var det svårt, men nu klarar jag det nästan fullt ut.
    Svårt att förklara då jag inte vill avslöja alltför mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s