Ingen rutin på rutiner

Förälder är man alltid på heltid. Det går liksom inte att få den tjänsten på deltid. Inte ens den där lagstadgade rätten till partiell vårdledighet fram tills barnet är åtta år får man. Förälder är man alltid på heltid.

Men samtidigt kräver föräldraskapet olika mycket i olika tider. Så här i början av höstterminen kräver det nästan orimligt mycket. Jag för barnen så sent som möjligt på morgnarna och hämtar dem igen så tidigt som möjligt på eftermiddagen så att de ska få kortast möjliga dagar för att landa så mjukt som möjligt. Det betyder att jag själv jobbar vid märkliga tidpunkter, att jag konstant ligger lite efter och att min egen landning är någon slags krasch. Men alternativet är mycket sämre. Hundra dagar av hundra väljer jag att själv krascha framom att låta barnen göra det. Deras kraschar är så dramatiska och drabbar alla. De kan inte krascha lite för sig själva så där tyst och diskret. Nej, om de kraschar så kraschar alla.

Vi kommer naturligtvis att hitta våra rutiner igen. Det gör vi varje år. Men just nu har vi ingen rutin på rutiner. Vi minns inte riktigt hur vi gör det här livet. Men vi minns att vi tycker om det och att det är det här livet vi vill göra just nu.

Det blir spännande att se när vi minns igen.

To be continued.

Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com

Det handlar så väldigt mycket om dem just nu. Det får göra det. Det måste göra det.

Bild: Maria Hedengren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s