När det verkligen gäller

Jag har skrivit mycket om drömstarter den här terminen och allt har varit sant. Men lika sann var den här morgonen.

Den började väldigt bra. Ingen behövde väckas och ingen vaknade heller onödigt tidigt. Alla småbarnsföräldrar vet att den kombon är ovanlig. Det borde alltså ha blivit bra, alla förutsättningar fanns.

Men det blev inte bra.

När ett barn går till skolan med dinosaurier på t-shirten och kräftor på shortsen samma dag som det är skolfotografering och man verkligen inte har råd att ta striden – då vet man att det har varit en tuff morgon. När ett annat barn kanske har läppstift och det fortsättningsvis är skolfotografering och man bara hoppas att man såg fel – då vet man att just den här morgonen var långt ifrån drömmig.

Men lika sant; Ingrid var en hjälte. Hon uppmuntrade sin tveksamma lillebror så mycket. Lät honom låna hennes mjukis till förskolan. Sa att han ska få godis av henne varje dag efter förskolan i tretton dagar. Tillrättavisade mig strängt för att Arvid tyckte han såg mig för få gånger under första dagen.

Och lika sant; väl på dagis var Arvid en hjälte. Sa pedagogiska saker till Hilde om att hon har ett så fint dagis och så roliga kompisar. Sa att Hilde nog får sakna när vi säger hejdå men att vi är tillsammans allihopa sedan. Var tapper trots att jag såg att han gick sönder av hennes gråt.

Det finns dagar då jag får fel i huvu av hur de behandlar varandra och det finns dagar då jag spricker av stolthet. Deras sätt att ta hand om sina småsyskon när det verkligen gäller. Jag ska rama in det.

Tre syskon på tre par händer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s