Den som inte kan säga R

– Jag är för spänd, jag vill inte gå! ropade han i morse och låg och vred sig på madrassen.

Vägrade vakna. Vägrade stiga upp. Vägrade första dagen i förskolan. När ryggsäcken är lika stor som man själv är spändheten lätt händ. Och sedan kröp det fram, det som vägde ännu tyngre än ryggsäcken; han kan ju inte säga R.

– De kommer inte att förstå mig, snyftade han.

Jag försökte försäkra honom om att de kommer att förstå. Att ingen förstår så bra som andra barn och att de som jobbar på förskolan i någon mån har betalt för att förstå dem som inte kan säga R.

Han trodde mig inte.

Men vi fick en drömstart. Vi kom först av alla och vi fick berätta om vår spändhet. Lägga ord på att vi inte kan säga alla ord. Och efter en liten stund bokstavligen skuffade han ut mig ur förskolan. Han som vägrade släppa greppet om mig bara några minuter tidigare.

De förstod. Han hade en jättefin dag. Och nog kan jag älska alla dem och er som ger våra barn drömstarter! Tack för kärlek, värme och mjukhet. Och för att ni förstår också den som inte kan säga R!

Han kan inte säga R. Men han kan säga allt viktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s