Vad gör du med din gröt?

Vi hörde förstås lika fel som alla andra. Kaliffa får säga vad han vill, men det är ju uppenbart att han egentligen frågar:

Vad gör du med din gröt?

Helt seriöst. I ett liv som består till orimligt stor del av just havregrynsgröt så känns frågan inte ens speciellt märklig.

Så. Vad gör du med din gröt?

Vad gör du med det mest grådaskiga och vardagliga i ditt liv? Med det där som egentligen bara klibbar och klumpar?

Jag minns ärligt talat inte vad jag gör. Just nu känns vardagen mest som en vag och lite läskig Mårra. Semesterlivet har varit alldeles tillräckligt intensivt och händelserikt. Att det dessutom ska rymmas in två jobb, skola, förskola och dagis känns märkligt overkligt.

Det som tröstar mig lite är att det här är bekant. Så här är det alltid för mig dagarna innan jag byter liv. Svårt. Jag är inte jättebra på förändring, gräset är alltid så grönt. Några dagar innan sommarlovet börjar känns det märkligt overkligt och svårt att lämna vardag, rutin och det jobb jag tycker så vansinnigt mycket om. Och några dagar innan sommarlovet slutar känns det svårt att lämna lugn, ledighet och de sommarmänniskor jag tycker så vansinnigt mycket om.

Det som tröstar mig mycket är att jag landar enormt snabbt när jag väl bytt liv. Den där första dagen på jobbet är altid en av årets allra bästa och gladaste.

Och jo. Jag vet att vara tacksam över att det får vara så. I år vet jag det ovanligt väl.

Vad jag gör med min gröt? Älskar den. Äter den. Och kokar den igen i morgon.

Foto: Maria Hedengren

En reaktion på ”Vad gör du med din gröt?

  1. Fint skrivet! Och jag trodde nästan jag var den enda som alltid tyckt han sjunger ”vad gör du med din gröt” :’D Nu måste jag faktiskt googla fram vad det är han sjunger på riktigt, en gång för alla.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s