Halva jag på dagis

Jag gick och hon grät. Grät är kanske en underdrift. Hilde var jätteledsen. Hon älskade sin första vecka på dagis. Den med nya barn och nya leksaker OCH gammal förälder. What’s not to like, liksom? Men den här andra veckan då en av oss inte längre är med hela tiden är ju inte riktigt samma sak.

Mitt hjärta brast när jag hade sagt hejdå. Hur skulle mitt hjärta kunna annat? Den som går ifrån sitt gråtande barn går inte med lätta fötter.

Men samtidigt; vi har gjort det här förr. Jag vet att det är tufft för alla i början och jag vet att det snabbt blir lättare.

Jag minns Fredriks ord när Ingrid hade varit sin första dag ensam på dagis och han fick hör hur det hade gått:

– Hon ska aldrig mer behöva gå dit.

Och jag minns min egen känsla när Arvid inte längre var hemma med Fredrik på dagarna. Det här är mitt sista barn för det är sista gången jag gör det här.

Nu gör jag det igen. Och jag litar på att det kommer att vara tufft i början och jag litar på att det snabbt blir lättare.

Jag har jobbat för kung och fosterland de timmar hon varit borta. Har planerat kurser och lektioner. Men halva jag har varit kvar på dagis och jag har kollat telefonen hela tiden. Beredd på att när som helst åka tillbaka.

Av många olika orsaker är det här den bästa lösningen för oss just nu. Det är jag helt och fullkomligt övertygad om. Men det kan kännas svårt ändå. Och jag kan sakna henne till månen och tillbaka ändå.

Och till dig som nu gör det här för första gången; det är nästan alltid kämpigt i början. Det blir nästan alltid hur bra som helst sedan. Våga lita på det.

Bild: Maria Hedengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s