Fler namn än andra ord

Vi går i tomhetens tider. Sommaren var längre än vanligt och vi hann nästan växa fast i varandra, sommarfamiljen och vår egen lilla. Så nu när vi är bara fem känns det som om vi är just precis bara fem.

Trots att bara fem är betydligt fler än många får vara. Eller vill vara.

Hilde kan numera säga alla mina systerdöttrars namn. Och på telefon häromdagen frågade hon efter min svåger. I hennes värld måste ju en sommar vara mer än evighetslång och jag tvivlar på att hon ens minns en tid då vi inte delat hustak med min systers familj.

Hon kan också andra viktiga namn. I dag kom hon gående med Fredriks telefon och bad om att få ringa faffa. Jag insåg att hon säkert kan fler namn än hon kan andra ord och det är ju på många sätt en väldigt fin och talande sak. Sådant är Hildes liv.

Därför känns det hårt att hon nu ska leva vardag utan storfamilj. Att vi tar ifrån henne det. Å andra sidan känns det gott att vi har kunnat ge henne storfamiljstillvaro hela sommaren. Och att vi har en helt fantastisk om än helt annorlunda gemenskap att vila, växa och vara i här hemma också.

Sommarsyskon. Lycka kan vara att ha en kusin som orkar lika mycket och länge som man själv.

Bild: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s