En bra sak med min själ

Vi har köpt en skolväska i dag. Till ett förskolebarn. Vi har köpt penaler, pennor, sudd och en pennvässare. Två ryggsäckar är redan packade. Två barn är taggade.

I kväll sjunger min själ av tacksamhet över att vägen till skolan känns kort och lätt och rak för mina barn. Jag tänker på de barn som redan nu börjat sova oroligt om nätterna för att portarna till deras helvete slås upp igen om en dryg vecka. På de barn som inte alls har råd att bry tankarna med nya pennor. På de barn som är livrädda för den plats där de måste vistas varje dag.

Min själ har sjungit helt andra sånger än tacksägelsesånger i dag. De flesta av dagens sånger har gått i moll, vi har varit rätt dagen efter efter vår kryssning. Vi har säkert inte varit ensamma om det. Men min själ envisas med att i slutet av dagen hitta en tacksång i något som påminner om dur. Och där landar jag sedan.

Det är en bra sak med min själ.

Min själ brister också vid tanken på alla de barn som har långa och svåra och krokiga skolvägar. Jag tror att det också är en bra sak med min själ. Men en tung sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s