HF

Stämningen är… Stämningen är. Ett fyrtiotal barn tar i för kung och fosterland och ropar på Ville Viking. Han kommer och festen är ett faktum. Mina egna barn står längst fram och hoppar högt medan de applåderar och ropar Ville Ville Ville i takt med alla andra. Jag tror inte de kände till Ville Viking i går på morgonen. Och nu är vi alltså här.

Vi fick lämna vårt sommarparadis tidigare än vi ville eftersom Hilde skulle börja mjuklanda på dagis. (För övrigt: älska att ordet mjuklanda används framom inskolas). Som plåster på de sår som kom av att idyllen i sommarbyn bröts för tidigt kryssar jag nu med de stora barnen. Vi äter middag på buffét, sover halvtaskigt och för nära varandra i hytt och jag säger nej femtiotre gånger varje gång vi besöker taxfreen.

Oj, vad jag ville gem det här. Ett par dagar HF. Hildefritt. Ett par dagar då de har fri tillgång till en förälder. Aldrig ett blöjbyte, aldrig en matburk som måste värmas och framför allt – det som egentligen tar tid och uppmärksamhet – aldrig en ettåring som måste kollas och vaktas och jagas och underhållas och tröstas och nekas. Vi har läst. Vi har spelat. Vi har pratat. Ja, vad vi har pratat.

Jag säger inte att det varit helande, för så trasiga var vi faktiskt inte efter många veckor sommarlov. Men jag säger att det har varit omplåstrande. Hilde är underbar. Men intensiv. Tar mycket, mycket plats.Och precis som jag kan längta efter paus från henne ibland kan storasyskonen uppenbarligen också göra det.

Samidigt får jag slita telefonen av dem när hon ringer och de pratar om henne halva tiden. Hon är som sagt underbar.

Bild: Maria Hedengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s