Livsviktiga lektioner

Jag har aldrig varit med i något lag. Aldrig spelat fotboll eller handboll eller innebandy. Aldrig varit anfallare eller back eller vad man annat kan vara. Vet inte ens vad man annat kan vara.

Ibland har jag tänkt att jag gått miste om något viktigt eftersom jag aldrig haft en speltröja som ser likadan ut som de andras. Gått miste om livsviktiga lektioner i samarbete, laganda och tillhörighet. Men efter att ha suttit i sommarteaterpublik två gånger på tre dagar inser jag att jag har fått allt det där. Men med mindre svett och utan att räkna mål.

Nio somrar i mitt liv har jag stått på en sommarteaterscen och alla de somrarna har jag älskat. Jag har fått livsviktiga lektioner i samarbete, laganda och tillhörighet. Jag har fått lära mig att ta ansvar, att göra mitt bästa och att vänta på min tur. Jag har fått veta att min insats är helt avgörande för helheten och jag har fått jobba tillsammans med människor helt annorlunda än jag själv. Lite 1-0 till sommarteater vs handboll är ju också det faktum att människor i väldigt olika ålder möts på en sommarteaterscen. Jag är en riktig sucker för sammanhang som samlar både femåringar och sextioåringar.

Tack, sommarteatern, för allt du gett mig! För skor som instinktivt känts alldeles för stora men ändå visat sig passa. För publiksuccéer och publikfiaskon och för alla lärdomar som följt. För allt jag vuxit och vågat. För allt jag fått.

Med syster och mamma på kvällens föreställning av Lumpänglars väg. Ljuvlig. Se den! (Och jo. Där satt jag IGEN i min märkligt knutna sjal på huvudet. Jag sa ju det. Att förfallet kom och tog mig.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s