Deras världars bästa

Det finns så många som är bättre än jag. Som har större tålamod. Som fungerar på mindre egentid. Som tycker om att leka. Som lagar bättre mat. Som lagar ens god mat. Som är mer genomtänkta och pedagogiska och därför kan säga rätt saker och sätta upp rätt regler. Som har ett längre tålamod. Som är roligare.

Som helt enkelt är bättre.

Och ändå.

Ändå skulle de välja mig om de fick välja. Ändå är min famn och min närvaro trygghet för dem. Ändå är det min blick de letar efter bland alla andra blickar på vårfesten. Ändå är jag deras världars bästa mamma, trots att jag egentligen inte är bäst ens i kvarteret. Eller husbolaget.

Nåd är det. Nåd av det helt ofattbara slaget.

Bilder: Maria Hedengren

2 thoughts on “Deras världars bästa

  1. Åh vad du har snyggt hår i inlägget! Jag klippte just 5 cm på längden och känner nu att äsch, jag vill ha så där långt i stället.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s