I vårt sommarland

Jag har stickat alldeles för lite den här våren. Alldeles för mycket annat kom emellan och då kan det ju lätt bli så. Men mellan allt det där andra som kom emellan hann jag sticka åtminstone den här. Och jag tycker nästan orimligt mycket om den. Ännu mer tycker jag om min syster som lärde mig sticka och som tog bilderna en kväll när vi kvällspromenerade i vårt sommarland.

En flitig läsare undrar kanske nu om jag inte har stickat den här tröjan tidigare. Och jo, det har jag. En i svart. En i vitt. En i en märklig blå. Alla sedan nyår.

En ännu flitigare läsare nöjer sig kanske inte med svaret. Har jag inte stickat också just en grå tidigare? Och jo, det har jag. Men den var nog alldeles för stor, trots att jag levde i den under sensommaren förra året och till och med har den på mig på mitt andra bokomslag. Så nu har den fått ett nytt hem och jag har fått en ny grå. För om jag tyckte så mycket om en alldeles för stor grå, hur mycket ska jag då inte tycka om en alldeles lagom grå?

One thought on “I vårt sommarland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s