Let yourself go

I vanliga fall sminkar jag mig nästan alla dagar. Av kanske fåniga principskäl går jag till jobbet osminkad typ en gång i veckan, men oftast går jag dit med mascara på mina ögonfransar.

När det är semester sminkar jag mig nästan inga dagar. Två gånger har jag rotat fram min mascara den här sommaren. Jag har inte ens plattat håret ännu, fast jag har tänkt göra det efter varje hårtvätt.

Är det månne det här som är att let yourself go? Ni vet, det som 50-talets hemmafruar varnades för? Så att deras män inte skulle börja sukta efter andra kvinnor? Ni vet, det som vi kvinnor fortfarande varnas för men nu med moderna och rumsrena motiv som självrespekt och kontroll?

Kanske. Må så vara.

Just nu gör det mig nämligen väldigt väl, det här med att letta mig själv go. Och att göra sådant som gör själen väl är ett verkligt gott råd. Till 50-talets hemmafruar och till kvinnor och män av i dag.

Osminkad. Oplattad. Ofiltrad.

Obrydd.

5 reaktioner på ”Let yourself go

      • Tack! Det var en bra fråga! Jag sminkade mig aldrig som yngre heller, kände mig jätte obekväm. Sen har det bara blivit så att jag inte använder smink. Ska på bröllopsfest om 1 månad och funderar på om jag sku köpa en mascara tills dess 😃

  1. Då jag gör mig som finast på en sommar, då gör jag likadana lockar i mitt hår som dina. Till vardags nöjer jag mig med mitt spikraka hår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s