Släppa in fler solstrålar

– Det värsta med sommarlovet är att man måste göra mat hela tiden.

Jag har hört mig själv säga det högt någon gång och jag har tänkt och känt det många, många gånger.

Jag skäms.

Visserligen är jag verkligt dålig på att laga mat och visserligen tycker jag det är oerhört tråkigt att laga mat, men jag har absolut ingen rätt att säga så.

Det finns familjer som knappt har råd med mat ens i vanliga fall och som verkligen inte har råd med alla de måltider som tillkommer när skola och dagis stänger för sommaren. De har rätt att säga att det värsta med sommarlovet är att man måste laga mat hela tiden.

De familjerna har inte heller råd med semesterresor, utflykter och glass när det är riktigt varmt. Deras barn är inte med på läger, de går inte på sommarteater och de har inte ens frågat om de får besöka ett nöjesfält.

Sommarlov. Inte är det samma sak för alla. Verkligen inte. Och nej. Inte är vardagen det heller, men våra helt olika förutsättningar och minst lika olika kamper syns på något sätt tydligare den tid på året då man borde vara lycklig.

Vem i din omgivning kämpar i sommar? Lider brist? Vem i min? Vad kan vi göra? Hur kan du och jag släppa in fler solstrålar i någon annans sommartillvaro?

Vi efter 65 minuter i bilkö på väg in på färja. Vi har haft det bättre. Men oj så bra vi hade det också där och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s