När de får våga tillsammans

Det har funnits perioder då jag tvekat på att de kan vistas i samma rum om rummet är möblerat. Det har funnits perioder då jag har förstått varför arvstvister är ett så vanligt förekommande fenomen. Det har funnits perioder då det bästa med ledighet varit att vi fått dela liv med min syster och hennes familj och därmed sluppit det evinnerliga syskonbråket.

De perioderna är verkligen inte nu. De tog liksom slut vid årsskiftet och har tack och lov inte återvänt. Visst finns det stunder varje dag då någon av dem står lägre i kurs hos den andra, men i regel är de jättegoda vänner och just nu kan jag inte ens stava till arvsvister.

De tar så bra hand om varandra. Vågar så mycket när de får våga tillsammans. Har så mycket trygghet i den andra. Jag tror bestämt att det absolut finaste vi har gett dem är varandra.

I natt övernattade de hos min moster. Bara de två. Arvid vaknade på natten och grät efter mig (notera gärna att han grät efter mig med tanke på att han i bilen på väg till moster förklarade att han nog kommer att sakna Fredrik men inte alls mig – notera gärna, men häng snabbt med till det som egentligen var viktigt här). Och när Ingrid blir väckt mitt i natten av en gråtande lillebror så blir hon inte irriterad. Nej, hon sjunger för honom och pajar honom tills han blir lugn och trygg och somnar om. Det är på så många sätt så vackert.

Det finns perioder då jag tror att vi gjort något rätt någon gång.

Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.comImage by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com

Bilder: Maria Hedengren.

En reaktion på ”När de får våga tillsammans

  1. Jag brukar tänka samma om våra; då vi åker i biltvätten och storasyster (8år) frågar lillebror (3år); jag kan hålla din hand så behöver du inte vara rädd. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s