Visar mig själv stor nåd

Jag hade kommit överens med mig själv. Gett mig själv ett löfte. Så fort sommarlovet började skulle jag rensa i mitt klädskåp. Nu är sommarlovet här och i mitt klädskåp händer absolut ingenting. Jag försöker intala mig att det är bortkastat att röja i ett skåp som jag snart ska lämna, men egentligen är det bara det att jag fortfarande är ganska trött och mer som en urvriden trasa än som en människa med initiativförmåga och handlingskraft. Och det är bara sådana människor som förmår sortera kläder i spara – sälj – skänk – släng-högar.

Jag är inte där. Inte alls.

I stället läser jag böcker som berör mig lämpligt mycket och dem läser jag betydligt långsammare än jag egentligen vill. Jag skjuter upp de projekt som går att skjuta upp. Jag stickar igen för första gången på alldeles för länge. Jag tillåter mig mer slösurf än vanligt och har klarat nästan pinsamt många nya nivåer i candy crush de senaste dagarna. Jag springer ännu långsammare än vanligt. Och jag tittar på väldigt många avsnitt av Cirkus familj.

Man kan säga att jag visar mig själv stor nåd. För kalendern i maj gjorde verkligen inte det, och ärligt talat var det dåligt med kalendernåd i mars och april också. När to-do-listorna är långa som telefonkatalogerna är pulsen konstant lite för hög så nu gör jag mitt bästa för att kompensera. Jag försöker göra bara det jag verkligen måste och det jag verkligen vill. Resten får vänta eller vara.

Det går för det mesta ganska bra.

Det är nämligen förvånansvärt mycket man inte måste. Oerhört mycket man kunde, jo. Och enormt mycket som en del anser att man borde, jo. Men förvånansvärt mycket man inte måste.

Image by International Photographer Maria Hedengren www.mariahedengren.com

Bild: Maria Hedengren.

4 thoughts on “Visar mig själv stor nåd

  1. Amanda
    Vila och njut av livet med familjen och naturen nära dig nu igen. Glad sommar!
    Önskar Gilla

    • Tack för din kommentar! Jag hoppas på en vilsam sommar som innehåller mycket av de ingredienser jag behöver för att må som bäst. Önskar också dig en riktigt, riktigt fin sommar!

  2. Intressant att du upplever att det finns förvånansvärt mycket man inte måste göra i vardagen med tre barn hemma. Jag är också trebarnsmamma och upplever att det finns väldigt mycket man måste göra i vardagen. Till exempel bara det att laga mat till lunch och middag och dessutom servera morgonmål, mellanmål och kvällsmål är något man måste göra. Dessutom måste diskmaskinen tömmas och fyllas längs med dagen. För att nämna liten del av vad som bara måste göras dagligen i en barnfamilj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s