#minkyrka

När jag hör ordet församling tänker jag: på familj. På människor jag hör ihop med oavsett om jag spontant tycker om dem eller som dem eller inte. Och jag tänker på rikedomen i att få ha sådana människor i mitt liv. Människor som jag inte har valt själv men som jag ändå inte riktigt eller alls kan välja bort. Jag tänker på drömmar som blev och drömmar som inte blev. På sådant som borde vara lätt men som visat sig vara svårt och jag tänker på sådant som överraskade åt andra hållet.

På församlingshelg hösten 2017.

När besökte du senast en kyrka eller ett kapell och varför? Vad tyckte du? Jag tror faktiskt inte att jag har besökt en kyrka sedan jag  besökte en kyrka i Göteborg förra lördagen då min kompis Ciccis bröllop. Att det är nästan två veckor sedan jag besökte en kyrka är sällsynt länge sedan, men så kan det vara ibland. Vad jag tyckte om vigseln i Göteborg? Den var helt fantastisk! Prästen höll ett av de absolut bästa vigseltal jag hört i hela mitt liv. Det var smart, det var roligt, det var viktigt och jag tror att de flesta av oss som var med kommer att minnas något av det ännu om fem och tio år. Så bra var det faktiskt. Jag grät i nästan alla psalmer och sånger. Dels för att jag var så glad för Ciccis skull, men också för att jag var så glad över Jesus. Det finns dagar då jag har en stillsam och nästan sval inställning till min tro och så finns det dagar då jag bara faller ihop av tacksamhet över att jag faktiskt får ha det här trotsiga, ofantliga hoppet som en del i mitt liv. Den där lördagen var helt klart en sådan där annan dag.

Berätta något minne om din fadder, eller berätta om något som du har gjort med ditt eget fadderbarn? Jag har glädjen att få ha många fadderbarn. Förra sommaren gick jag på glass med min guddotter Agnes och det var en fin stund. Hon pratade så mycket om sin vardag att hon i något skede nästan ritade upp sin skolkorridor på servetten och då kände jag att vi verkligen hade hunnit med varandra. Min guddotter Inga, tillika min systerdotter, är nog det fadderbarn som får mest faddertid. Helt enkelt för att hon kräver det.

Med ett av mina fadderbarn.

Om jag fick bestämma i kyrka och församling, då skulle jag satsa på: en kyrka där alla känner sig välkomna som de är och uppmuntrade att förändras.

Visste du att kyrkan är en demokratisk organisation och att det är församlingsval i november? Tänker du rösta i valet? Känner du kanske någon som ställer upp som kandidat eller funderar du själv på att göra det? Jo, jag visste det! Jag kommer absolut att rösta i församlingsvalet. Så mycket politikerbarn är jag nog att jag alltid kommer att rösta i alla val (även om jag måste erkänna att jag troligtvis inte har röstat i alla S-kedjans ägarkundsval). Jag har själv varit med som kandidat två gånger tidigare i församlingsvalet och båda gångerna också fått en plats i församlingsrådet där jag alltså suttit i snart åtta år. Ett fint förtroende.

Du som hör till kyrkan: hoppas du använder din röst i valet i höst. Den spelar roll, den gör skillnad!

I min kyrkobänk på kyrkoherdeinstallation i april 2017.

2 reaktioner på ”#minkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s