Önskar jag vetat

Du är inte lika ful som du tror.

Att ingen har varit kär i dig sedan dina glansdagar i lågstadiet gör ingenting. Snart kommer en att bli kär i dig och efter det kommer du inte att behöva att någon annan blir det.

Du vill inte bli klasslärare, men du vill försöka. Och du kanske behöver bekräftelsen. Du kommer att göra det en gång till; söka in till en utbildning som det är ens lite svårt att komma in på. Men den gången kommer du att vara säker på att du hittat rätt.

Du kommer att ha fel.

För den utbildning du ska till finns det ingen prestige i och den kommer att kräva ganska lite av dig. Men att något är lätt betyder faktiskt inte att det är oviktigt. Mycket av det viktigaste och mest avgörande du har framför dig kommer att vara lätt och okomplicerat och naturligt.

Den där gråten som ofta fastnar i halsen och bränner bakom ögonlocken, du vet? Den kommer inte att ge med sig. Du kommer att känna med tårar. Det blir inte bättre, om man med bättre menar mindre. Tvärtom. Det blir värre. Men det är på något konstigt sätt bättre. Sannare. Friare.

Och det kanske viktigaste av allt; om ett halvt år kommer du att börja tycka om dig själv. På riktigt. Och det är hemskt roligt och värdefullt att få göra det.

3 reaktioner på ”Önskar jag vetat

  1. ”För den utbildning du ska till finns det ingen prestige i och den kommer att kräva ganska lite av dig. Men att något är lätt betyder faktiskt inte att det är oviktigt. Mycket av det viktigaste och mest avgörande du har framför dig kommer att vara lätt och okomplicerat och naturligt.”

    tror jag ska ta in det här ett tag och leva av det en stund. trodde själv först att jag skulle bli läkare men nu håller jag på att bli färdig finsklärare i stället, och det har stundvis känts lite för lätt, men vad skönt att det får vara lätt och okomplicerat och naturligt!

    • Den här kommentaren gör mig så glad! Ibland glömmer jag nästan varför jag skriver, men sådana här gånger försvinner allt tvivel. Tack för att du delade med dig! Och lycka till i klassrummet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s