Aldrig har jag varit lika mycket mamma

Det finns dagar då min famn svämmar över av barn. Och med barn menar jag sommarlovslappar, vardagsmat, gympapåsar, trotsanfall och hackig nattsömn. Det finns dagar då tre barn är åtminstone lite för många. Eller snarare dagar då två vuxna är åtminstone lite för få. Dagar då föräldraskapet tar över hela livet och du har hjärtat på en massa andra ställen än i ditt eget bröst.

Och ändå. Aldrig har jag varit lika mycket mamma som när jag hade ett enda barn och hon var liten. Då slukade föräldraskapet mig helt. Jag var typ tre procent något annat, kändes det som. Resten var ren och skär förälder.

Jag önskar att jag hade trott på dem som sa att det blir lättare. Mindre intensivt. Mindre uppslukande. Att jag kommer att få tillbaka också det där andra som jag är.

Det är så skönt att kunna se föräldraskapet som en av många andra bitar i det pussel som är mitt liv. En av de i särklass mest avgörande bitarna, ja. Men en av många andra bitar. Det finns så mycket kamp om det finns bara en bit. Så mycket att vinna och förlora på att den biten läggs helt rätt hela tiden.

Då jag var hela 97 % förälder. SÅ värt det. SÅ skönt att vara också annat.

2 thoughts on “Aldrig har jag varit lika mycket mamma

    • Annika! Tack för din kommentar! Tack för påminnelsen om hur svårt det kan vara när man försöker vara lite rolig. Jag lovar inte att sluta försöka vara rolig, men jag lovar att försöka vara ännu aktsammare i framtiden. Förlåt för att mina ord sårade. Jag beklagar den sorg som är er.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s