I mitt skamförråd

Jag gräver med handen djupt inne i mitt skamförråd och jag bjuder frimodigt på mitt fynd. Kolla här:

Du kanske inte ser problemet. Men jag ser det. Oj, så jag ser det.

På bilden tittar jag nämligen på min systerdotter. Och på bilden är jag uppenbarligen ofantligt irriterad på min systerdotter.

Så där irriterat trodde jag att jag tittade bara på mina egna barn. Att den blicken var bara dem förunnad. Men tydligen nej.

Och samtidigt som min bild av min egen mildhet och mitt eget tålamod fick sig en törn när jag såg fotot, så ser jag också rikedom där. För så nära varandra lever vi på somrarna, mina systerdöttrar och jag. Att det ryms också ofantlig irritation mellan oss. (Tro mig; hon tittar ännu mer irriterat på mig.)

Och för det kan jag inget annat än vara tacksam. Tänk att jag som missar alla körframträdanden, fotbollsmatcher och innebandyturneringar får vara så nära när sommaren kommer. Att vi då hinner fylla på varandras kärlekstankar så pass rejält att vi också har råd att bli irriterade på varandra.

Den insikten stuvar jag in i mitt tacksamhetsförråd!

4 thoughts on “I mitt skamförråd

  1. Amanda. Jag älskar din öppenhet. Den där karga rena osminkade kärleken till det som är sant.

  2. Ja, fast ännu roligare är din dotters intresserade blick och den andra flickans fullständiga “jag prioriterar nu min smörgås” min 😀

    • Det är så sant! Min dotter är en vän av lag och ordning och inte sen att döma den som inte rättar sig i leden. Och den andra flickan… Hon är lillasyster till den som får ta blicken. Van vid dylika utbrott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s