Känns terrorismen nära

Jag vet att färre människor dör i terrorism i dag än tidigare. Men jag vet också att mitt perspektiv är snävt och på alla sätt präglat av min egen position i världen. Och när vi i dag får veta att en lastbil har dödat människor i ett land jag snart ska besöka så känns terrorismen verklig. När vi i dag dessutom uppmärksammar att det gått ett år sedan en annan lastbil dödade människor i ett land jag besökt många, många gånger känns terrorismen nära.

Jag vet att också att vår del av världen är tryggare i dag än någon gång tidigare. Att fler får en chans. Att fler får beskydd. Att fler får ett rimligt liv.

Men just i dag påminns jag om mörkret som finns överallt där människor mår och far illa. Ett mörker som förstås bara kan övervinnas med ljus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s