Min guddotter

Dagens huvudperson heter Majken Kira Marie och är sedan i dag min guddotter. I dag fick vi äran att följa henne och hennes föräldrar till dopet och jag kände mig lika ivrig och pirrig som när jag allra första gången blev gudmor.

Strax innan dopceremonin åt jag syrisk sallad tillsammans med Hildes gudföräldrar och som så många gånger förr fylldes jag av tacksamhet över att de finns i vårt liv och över att de vill finnas i Hildes på ett alldeles speciellt sätt.

Vi kan ju inte välja våra barns släktingar, men vi får välja deras guldföräldrar. Att få bli vald till fadder är därför ett så fint erkännande. En värdefull gåva och ett viktigt uppdrag. Samtidigt. Så jag fylldes av tacksamhet över att vi får finnas i hennes föräldrars liv och över att de vill att vi ska finnas i Majkens på ett alldeles speciell sätt.

Det finns många sköna människor, sjöng Christoper Romberg en gång. Men jag sjunger lite längre i dag. Jag sjunger att Det finns så många sköna människor i Lilla Majkens liv. Det var nog uppenbart för alla på dopet att den här lilla människan är verkligt älskad av verkligt många. Att det finns många famnar hon kan vila trygg i. Att det finns många hjärtan hon får ha en plats i. Att det finns många böner hon kommer att bäras av.

Majken, också i min famn. Också i mitt hjärta. Också i mina böner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s