Alldeles för svarta skuggor

Jag fixar inte det här, och med det här menar jag de sju flickorna som ska utvisas till Irak.

Det här är som en riktigt mörk och sorglig saga. En sådan där saga som man kan läsa bara i dagsljus. Med lampan på. Sagan om de sju flickorna som inte fick stanna kvar i det trygga huset utan kastades ut i en mörk, hotfull skog med alldeles för svarta skuggor.

Jag förstår absolut att vi måste ha lagar och regler och system. Men vi kan bara inte ha lagar och regler och system som skickar barn till otrygghet! I så fall måste vi ändra på våra lagar och regler och system.

Det är omöjligt att föreställa sig vad de sju flickornas föräldrar går igenom just nu. Det är omöjligt att sluta försöka. Det jagar mig.

Mitt hopp har helt klart blivit kantstött av hur vi tidigare misslyckats med att ta hand om dem som var våra att ta hand om. Men jag vägrar ge upp. När liv står på spel har vi inte råd att ge upp. Må de, må de, må de få stanna kvar i sitt hem!

2 thoughts on “Alldeles för svarta skuggor

  1. Mina tankar har också varit hos flickorna med familj den gågna veckan! Och hoppas, liksom du, att de ska få stanna. Det känns så idiotiskt att man å ena sidan uppmuntrar finländarna till “babytalko” och å andra sidan tänker skicka bort sju (i det här fallet, finns självklart fler) barn. Av vilka tre dessutom är födda här. Är det bara vissa barn och vissa föräldrar som duger till ovannämnda talko..?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s