De har hjälpt oss tusen gånger

Det gick ett flyttlass i kväll och jag borde ha varit med. Jag borde ha burit möbler och packat upp lådor. Jag borde ha städat köksskåp och skurat kakel.

Och även om jag hade skurat med tandborste – nej, tandpetare – så hade jag inte gjort tillräckligt. För de som i kväll åkte iväg med möblerna och lådorna, de har hjälpt oss tusen gånger och räddat oss lika ofta. Det är vänner som de som gör att vi kan bo hundratals kilometer från våra familjer.

Jag och Ingrid stövlade in först när det mesta redan var gjort. När pizzorna kallnat och kaffet svalnat. Vi stövlade in i ett hem som var fint redan nu och som kommer att bli ännu finare. Jag var så glad för deras skull. Tänk att de ska få bo här! Fylla den här lägenheten med värme och ljus och kärlek. För där de är är värme och ljus och kärlek.

Men mitt i glädjen för deras skull fanns sorgen för min och vår egen. De har ju bott så nära oss. Varit de vänner vi träffat allra oftast. Vi behöver dem så mycket. Vi vill så innerligt gärna ha dem i vårt liv.

Därför tog mitt hjärta en glädjedans när vännen påminde mig om att deras flytt inte betyder att vi ska ses mer sällan, bara att de från och med nu kan ta bilen till oss med gott samvete.

Bland annat det är kärlek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s