Vårt mest allergiska barn

Vi vet lite mer om Hildes allergier nu, men vi vet långt ifrån allt. Vi var på allergisjukhuset i fredags, ska dit igen nu på onsdag och så en torsdag om några veckor. Vi har ju gästspelat på flera olika sjukhus sedan Hilde kom till jorden och jag har alla gånger drabbats av akut tacksamhet över att vi hittar så dåligt där och inte vet hur någonting fungerar. Jag vill inte bli hemmastadd på sjukhus. Men på det här sjukhuset är vi nog stamkunder. Tyvärr. 

Å andra sidan; på just det här sjukhuset är det inte farligt och skrämmande att vara stamkund. Mer irriterande och tråkigt. 

Alla alla alla gånger väljer jag irriterande och tråkigt framom farligt och skrämmande.

Inte för att någon någonsin får välja. Men ändå.

Hilde är troligtvis vårt mest allergiska barn. Men vet ni vad? Det känns inte så. För trots allergier och utslag och besvär är hon välmående och glad. På hugget och på gång. Livskraftig. 

En gåva är hon. Hela hon. Med utslag och allt. 


Så liten. Så utslagig. Så underbar. 

2 thoughts on “Vårt mest allergiska barn

  1. Fantastisk liten. Är det allergier som tänker stanna eller kommer hoppeligen något av det oinbjudna att
    sticka?

  2. En sån fin tjej:-)
    Jag hade också sån hud när jag var liten. Flagande, kliande (och vad det kliade!), sönderriven… Fick den ena allergidiagnosen efter den andra, alltid olika, innan dom bestämde sig för atopiskt eksem. Det mesta växte bort, resten blev bättre när jag flyttade till ett varmare klimat (här får jag bara värmeutslag!) och började äta fiskolja eller e-vitamin (för att hjälpa huden att bli mindre torr och mer elastisk). För tio år sen upptäckte jag att jag är intolerant mot gluten och när jag slutade äta det blev jag nästan helt bra. Men det var när jag började äta hemmaodlad probiotika (kefir, odlad i mjölk eller vatten) varje dag som eksemet Försvann. För glad tarmflora är glad hud.
    Jag borde ha börjat med probiotika. Så det är mitt tips till dig:-) Googla !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s