Min bästis och hennes bästis

Den här helgen är vår. Hennes, hennes och min. För femte året i rad har vi ett veckoslut tillsammans som är vårt. Vi pratar och pratar och pratar. Vi lever på godis, verkar tro att vi plötsligt är allergiska mot näring och proteiner. 

Första gången vi hade vårt veckoslut var en av oss höggravid, andra gången hade en annan en riktigt liten bebis med. Förra året var det jag som var höggravid. I år är vi alla ganska vanliga. Alla har blivit ett barn rikare sedan vi hade vårt första veckoslut. Också mycket annat har hänt och allt det går vi igenom när vi ses. 

Vi pratar om det som ger livet ljus och vi pratar om det som skaver och svider. Vi lindar in varandras själar i bomull och sedan är vi lite mer redo för livet igen.

Jag har vaknat halv tio i dag. Nu har jag legat vaken i sängen i en hel halvtimme utan att behöva förse någon med gröt, utan att behöva görs något alls för någon annan. Också det är bomull. Så här sent ha jag inte sovit sedan oktober 2016 då vi hade vårt förra veckoslut. Jag har inte behövt svara på en enda fråga som börjar med mamma? och jag kommer inte att behöva göra det på hela den här dagen heller. 

Bomull.


Första veckoslutet. Hösten 2013. På en Sverigebåt nära dig. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s