Kul när det går bra för andra

Hur vi firade Finlands första hundra år som självständigt land? 

Vi hade en av de värre syskongrälsdagarna på länge. Till lunch värmde vi upp det maletkött som stekts dagen innan och spädde ut med dagen till ära lyxigt nykokta makaroner. Till middag åt vi mikrohamburgare och metripizza. Inte ens samtidigt. Vi rengjorde avlopp och rensade i avlagda och framtida barnkläder. Vi hade slagit på stort och köpt blåvita självständighetsljus, men märkte att vi hade bara en ljusstake. Vi (barnen) tyckte därtill det var lämpligt att strida om vem som skulle tända detta enda ljus så vi blåste ut det halvvägs genom festmiddagen och tände det på nytt. Jag levde i pyjamasbyxor och stickatröja. Borstade jag någonsin tänderna?

Ja, men det är väl kul när det går bra för andra, som Björn Gustafsson sa om tjejen på russinpaketet. Och som jag sa när jag bläddrade igenom alla glittriga bilder på instagram och facebook. Högklackat, bubbel och skagenröra. Krocken mellan alla andras firande och vårt var på alla sätt brutal. 

Det kändes helt okej. Rentav bra. Det här var den självständighetsdag vi behövde. Den vi kunde ställa till. Den vi orkade med. På något märkligt plan till och med den vi ville ha.

Mitt i allt det där sällsynt vardagsfula och vanliga och tråkiga fanns nämligen många skratt och mycket kärlek. I min värld finns det nästan inget bättre än just det; skratt och kärlek trots

Det går nog rätt bra för oss också.


Illustrerar med den enda bild som togs i går. Den som finns på Fredriks instagram. Om någon undrat varför jag är så oerhört passiv på instagram är det för att han är familjens instagramansvariga. Vi har olika ansvarsområden. Jag är den som står för blogg och han den som står för instagram. Det händer att vi diskuterar vem som gör ett bättre jobb. Senast argumenterade jag för mig själv genom att hävda att jag ändå titulerats bloggare i en del sammanhang medan jag aldrig har sett hans namn följas av titeln instagrammare. (Eller har du sett det någonstans?) Han hävdade att han står över titlar. 

2 thoughts on “Kul när det går bra för andra

  1. En gång för rätt länge sen fick vi gissa vad Arvids teckningar föreställde. Facit utlovades. Har jsg missat det eller har det glömts bort?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s