För ett ännu bättre Finland

I dag är jag tacksam. 

Jag är tacksam för att min dotter få gå ensam hem från skolan. För att vi har råd med dagis. För att vi kan låta Hilde gå igenom alla undersökningar läkarna föreslår och ändå ha mat på bordet. För att skolan är gratis. För att så många faktiskt har en chans och en möjlighet. För att förhoppningsvis ännu fler ska ha det i framtiden. 

I dag är jag tacksam för att jag har ett jobb att återvända till trots att jag just nu är hemma med barn. För att luften är frisk. För att mannen på gatan i regel är laglydig och pålitlig. För att en bebis kan sova ute i vagn. För att jag knappt vet vad korruption innebär. För att så många offrade så mycket för vår frihet.

I dag är jag tacksam för att det inte finns något egentligt yttre hot. Och för att vi är rätt bra på att hantera många av de inre hoten. För att så många är villiga att kavla upp skjortärmarna och jobba vidare för ett ännu bättre Finland än det vi har i dag. 

Att vilja något ännu bättre är ju inte detsamma som att förakta det som varit och/eller dem som byggde det. Att vilja något bättre är att förvalta det arv som är vårt att förvalta. 

Tack och grattis, Finland! Nu jobbar vi vidare. 

2 thoughts on “För ett ännu bättre Finland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s