Silvervatten och snällhet

För några dagar sedan hade jag ingen aning om vad silvervatten var. Visste knappt att det fanns. Än mindre att det används och verkligen inte att det finns någon slags diskussion om saken.

Nu vet jag. Nu vet hela Svenskfinland.

Jag dricker verkligen inte silvervatten och inte ger jag det till mina barn heller. Jag tycker inte att det låter som en speciellt bra idé, jag tycker rentav att det låter som en lite farlig idé. Jag tar alltså avstånd från det här med silvervatten.

Men jag tar också avstånd från raljerande, förlöjligande kommentarer om och mot de människor som använder silvervatten. Jag säger inte att de gör rätt, men jag säger att de människor som nu hånar och hetsar inte heller gör det. Jag tvivlar på att någon silvervattenskonsument börjar tänka om efter att ha läst ett inlägg som kallar dem idioter. Om din uppriktiga önskan verkligen är att deras barn ska slippa silvervattnet så finns det antagligen betydligt bättre sätt att föra fram den åsikten på. Det går att vara kritisk på ett respektfullt sätt.

Och nej, det spelar faktiskt ingen roll om du någon gång har stött på en silvervattendrickare som var allt annat än respektfull mot dig. Som kanske kallade dig idiot för att du sätter din tilltro till traditionell medicin. Nej, det ger dig faktiskt ingen rätt att sparka på någon annan människa.

Det är inte svårt att klura ut hur man ska göra om man vill vara snäll. Det svåra är att göra det i en värld där de vassa och giftiga orden får likes och hejarop. Där man anses vara modig om man är lite bitsk och elak.

Sådant mod betackar jag mig för.

img_3814

8 reaktioner på ”Silvervatten och snällhet

  1. Jag fick höra om det igår, och idag på radion satt de och kallade folk för idioter. Okej alla har sin åsikt, men man behöver inte kalla någon för idiot för det! Nu använder jag inte silvervatten och visste inte vad det var före idag, och det finns andra saker jag inte gillar och aldrig skulle göra/använda men inte kallar jag folk för saker och hånar folk för det. Ganska lågt tycker jag, kanske man istället borde informera på ett allmänbildande sätt? och sen så är det ju faktiskt så att alla får göra precis som de vill.

    Bra skrivet! 🙂

  2. Jag håller med ovanstående kommentarer. Bra att någon kommenterar sansat också fast man själv inte använder kolloidalt silver.
    Min dotter är en av de två som deltar i Spotlight. Jag lider å hennes vägnar för alla påhopp och idiot förklaringar som hon och hennes väninna får utstå i kommentarerna från främst de som inte har en aning om vad Kolloidalt Silver är.

  3. Bra skrivet. Det är tydligen populärt och helt ok att spotta ut sin ilska åt människor i tid och otid idag. Inte en tanke på att det finns en människa som kan fara illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s