Trygghet och snällhet

Jag säger inte att jag valde honom i blindo. Absolut inte. Jag var visserligen ung, yngre än jag hade tänkt vara, men jag gjorde ett förnuftigt val. När många andra i min ålder sökte spänning på gränsen till fara sökte jag mest av allt trygghet och snällhet. Och jag hittade och valde just den tryggheten och snällheten.

Men hur förnuftigt mitt val än var så kvarstår faktum; det val som görs av en nittonåring görs av en nittonåring med en nittonårings ytterst begränsade perspektiv. Jag funderade  till exempel ytterst lite på om mannen jag valde skulle vara en bra pappa.

Han visade sig vara den bästa.

Få dagar ser man ordet bästa användas lika flitigt som på just fars dag. Vad är väl vackrare än det? Att det är så många som har fått ha världens bästa pappa och så många som har fått ge sina egna barn världens bästa pappa?

För oss är han bäst. 


Bild: Kavilo photography

 

 

One thought on “Trygghet och snällhet

  1. Tänkte precis som du, att jag har sett kvinnor hylla sina män som världens bästa pappor på många bloggar och i sociala medier. Och det är de säkert värda! Men det får mig ändå att tänka att det krävs så väldigt mycket mindre att vara världens bästa pappa än världens bästa mamma. För att vara en dålig pappa ska du överge familjen, knarka och supa, medan nästan alla andra pappor faller in i kategorin “bra (eller t.o.m. värden bästa) pappa”. För att räknas som en dålig mamma räcker det med att du kollar lite för ofta på telefonen eller inte har ett tillräckligt långt tålamod med trilskande ungar. Vad allt som krävs för att räknas som världens bästa mamma vågar jag inte ens tänka på…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s