Det säger mer om en relation

Det här är en av dagens bästa stunder. Hilde sover, de stora barnen ser film på övrevåningen. Jag sitter på vardagsrumssoffan och stickar mitt livs svåraste mönster. 

I rummet intill renoveras en hall. Min syster och hennes man sågar och skruvar och spikar. För några minuter sedan fick jag höra att taket är klart. Det betyder inte fest och vila resten av dagen, det betyder bara att de börjar på med vägg. 

Det är fint att lyssna till dem när de renoverar. De skrattar en hel del och talar så fint med varandra. Det säger mycket om dem. Jag tror bestämt att de samtal som förs över cirkelsågar och skruvdragare säger mer om en relation än de samtal som förs över tända ljus och finmiddag på vita dukar.  

Alla hallar borde få komma till i sådana här samtal. 


Hallen just nu. I huset där vi semestrar just nu. 

2 reaktioner på ”Det säger mer om en relation

  1. Fint skrivet om något många tycker är så jobbigt. Renovering eller bygge.
    Jag har som aldrig förstått vad som skulle vara jobbigt. Varken jag eller min Frdrik har blivit arga på varandra under byggtiden, och det tror jag är helt enkelt att ett stort projekt som renovering och bygget (i vårt fall) har fört oss närmre, och så är det ett aktivt val att behandla personen man älskar på det bästa sättet.
    God fortsättning på hösten Amanda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s