Visste vi?

Visste vi hur bra vi hade det? tänker jag när jag ser bilder från sommaren som gick. Bilder tagna i det där galna sommarhuset, bilder från vistelsen i Sverige, bilder från bröllop och läger och dagsutflykter. Men främst; bilder på de människor som fattas mig alla de dagar som inte är lediga dagar. 

Visste vi hur bra vi hade det? När vi hade varandra nästan hela tiden? 

Jo. Vi visste. Det gick ju inte en dag utan att någon av oss sa; fatta hur bra vi har det. Lika ofta sa vi: fatta hur bra de har det och syftade på barnen som lekte och lekte och lekte också dag 47 med kusinerna. 

Vet jag nu? Hur bra jag har det? Inte av samma orsaker som i somras, men av andra också bra. 

Vi är friska. För varje år – ibland för varje månad – förstår jag mer om hur enormt avgörande just det är. Vi tycker om varandra. Mycket, dessutom. Vi har mer tid tillsammans än vi brukar och vi ser det som en bra sak. Vi har en vardag som mer än fungerar även om varje sådan vardag kommer med skavanker. 

Så jo. Vi vet. Varje dag är vi tacksamma. Varje dag vill vi fortsätta vara det. Om vi kan tacka för det vi har redan när vi har det har vi vunnit så mycket. Den som ser det goda först när det tas bort förlorar lika mycket. 


Fatta hur bra de hade det. Fatta hur bra de har det. Vi har det. 

Bild: Matilda Audas Björkholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s