Dans + hockey = ?

Dansarna får inte längre dansa på TPS matcher. Diskussionen går het i kommentarsfältet. Det här är ju en viktig fråga.

Och jag är faktiskt inte det minsta ironisk. Det är en viktig fråga. 

Jag tänker som jag ofta gör; är det här något jag önskar mina egna döttar? Bland annat därför har jag svårt att se prostitution som ett jobb. Bland annat därför tycker jag att skönhetstävlingar suger. Och bland annat därför tycker jag inte om dans på hockeyläktaren. 

Jag tycker om dans och jag inser att det är både en konstform och en sport. Fredriks systerdotter dansar och jag bara älskar att se filmklipp från hennes uppvisningar. Uppvisningar dit publiken kommit just för att de vill se henne dansa. Inte för att de vill ha något att slötitta på när hockeyn inte är tillräckligt underhållande. Som om kvinnornas dans duger bara när männens hockey inte levererar. 

Jag tycker inte att dansen behöver finnas på läktaren. Jag tycker att dansen behöver få funnas på sina egna arenor för sin egen skull. Och jag tycker inte om tanken på att mina döttrar eller systerdöttrar eller elever ska vara ögongodis och pausunderhållning för hockeyfans. Och då tycker jag naturligtvis inte heller att någon annans döttrar eller systerdöttrar eller elever ska vara det. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s