Därför går jag i kyrkan

Ibland undrar jag varför jag ens går till kyrkan. Det är på många sätt ett hopplöst projekt just nu. Livet med småbarn är många saker, men kyrkvänligt är det sällan.

Jag hörde inte många ord i dagens predikan. Det kan bli så när Hilde är med och när Arvid är på dåligt humör. Men någon gång mellan att en matburk värmdes och ett utbrott hanterades så hörde jag om när Jesus säger till den rike ynglingen att han ska sälja allt han äger och ge till de fattiga.

De orden förgör mig varje gång. Om jag en dag kan höra de orden utan att må dåligt tror jag inte att jag har kommit ända fram, jag tror snarare att jag i så fall har slutat försöka komma rätt.

Jag påminns om min egen brist, ja. Men jag påminns ännu mer om min egen strävan. Mest av allt påminns jag om tacksamheten över att det inte hänger på mig. Inget faller på min brist och inget bygger på min strävan.

Därför går jag i kyrkan.

Därför kommer jag alltid att göra det.

the Kass family 072.JPG

Den visuellt begåvade noterar att det här inte är kyrkan. Direkt. Det är ju ett bröllop. Men i ringen av människor finns en del av de människor som vi träffar i kyrkan på söndagarna. De som vi hör ihop med. De som är lite som familj. Vi står utanför ringen, inte för att vi är utanför utan för att vi har en sovande bebis.

Bild: Maria Hedengren

2 thoughts on “Därför går jag i kyrkan

  1. Livet. Lustigt ändå, vad man ser och inte ser. Jag såg bara ni två och vagnen. Kanske för att ni är så fina tillsammans. Scrollade vidare och först då jag läste texten nedanför bilden såg jag oxå brudparet och ringen. För övrigt gillar jag din blogg, tack för den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s