Brakförlust

Mitt stickande är ju (tyvärr) inte en ren framgångshistoria. Ibland går jag från seger till seger och andra gånger går jag till förlust. Någon gång till brakförlust. 

I det här fallet finns det ingen rimlig förklaring. Ingen godtagbar ursäkt. Det finns bara en riktigt märklig tröja.

Jag vill ju bjuda på livet så som det är. Och ibland är sticklivet så här. 

Varsågoda. 


Jag är inte alls ute efter att du ska säga att tröjan är fin. Det är den faktiskt inte. Bilden kanske inte gör den rättvisa, men de som fått se tröjan live har skrattat. Du behöver inte heller säga att den är ful. Det vet jsg redan. Men du får gärna fira med mig. Fira att jag inte gav upp stickningen trots att den här tröjan nog försökte övertala mig. 

Den är ju inte ensam om det. På en skum hylla i mitt klädskåp bor flera likasinnade. De kunde bilda klubb. Organisera sig. De kommer ändå aldrig att vinna. 

4 thoughts on “Brakförlust

 1. Haha, härligt! Jag beundrar verkligen ditt stickande, också då du inte är nöjd med resultatet. Själv vågar jag inte ens börja på en tröja eftersom jag är rädd att den, i likhet med tröjan jag började sticka när jag läste till studenten, ska bli liggandes halvfärdig i ett skåp. Men i förrgår stickade jag klart ett par vantar åt Idun! Och nu håller jag på med ett par sockor åt mig. Så kanske jag ändå vågar mig på en (ny) tröja så småningom.

 2. Vet du vad…
  Med lite fuktiga dukar o ett strykjärn blir denna alldeles fin ännu!
  Kanske inte åt dig, den blir ju för stor, men åt din man!
  Pröva!
  Fuktiga blöjdukar o strykjärn har jag gjort underverk med, många gånger, jag lovar! Pröva!!

  För den är ju vacker i dig, helt sant!

  Siv

 3. Men. Den är säkert varm. Och en vackert dag kan det vara just den där tröjan du behöver när kölden biter.
  Sen är det bra att du gjort klart den fast den inte blev som du tänkt. För det finns ju inget som tar mera död på sticklingen att ha en halvfärdig tröja man hatar. Då är den bättre som färdig. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s