Min nya bok

I går städade jag under vår säng. Fredrik sa att jag måste. Bland allt annat som jag hittade där fanns en version av mitt nya bokmanus i pappersform. Jag tog en välförtjänt paus i min städning och bläddrade lite i pappren. Läste några ord här, någon mening där och något stycke någon annanstans.

Och jag tyckte om det jag läste.

Den känslan.

Den senaste tiden har min nya bok känts allt annat än ny. Jag har läst samma ord, meningar och stycken så många gånger vid det här laget att jag inte längre kan bli glatt överraskad av något jag läser. Tills jag hittade de där dammiga pappren under sängen i går och insåg att jag blev just precis det.

Och insåg att någon annan kanske också kan få bli just det. Snart. När boken inte längre är bara min utan också er. 

Det känns om möjligt ännu mer spännande med bok den här gången. Eller, ärligt talat – och varför tala annat än ärligt? – så känns det faktiskt mer spännande den här gången. Men jag är inte helt säker på att det får och kan göra det, så därför lägger jag till det där om möjligt, trots att det för mig inte finns något tvivel alls.

Det här är något av det absolut mest spännande jag har fått göra. 

Jag frågade Fredrik om han är nyfiken på att få läsa boken, och det var han. Men inte så nyfiken att vi slutade städa. Någon ordning måste det ju faktiskt vara.


Bild: Matilda Audas Björkholm (och jo, det finns en koppling mellan nya boken och den här bilden)

4 thoughts on “Min nya bok

  1. Jag blev så glad när jag läste att din andra bok snart ges ut! Den första ligger fortfarande på nattduksbordet och om jag oroar mig och inte kan sova, läser jag några kapitel. Då brukar jag kunna se på mitt nattliga problem lite mer distansierat och känner att jag kan bli herre över mina egna problem, sen sussar jag sött! Tack att du delar med dig av dina tankar och ditt liv!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s