Jag är deras före-bild

Tjugofem år efter alla andra har jag upptäckt instagram. Man kan ju hamna var som helst! I dag har jag till exempel hamnat på inte en utan TVÅ sidor (om det nu heter det så, jag vet inte – jag är ju tjugofem är efter) som är typ fanpages för Sigrid och Samir. Det var på många sätt en väldigt förvirrande upplevelse och skulle förtjäna ett eget inlägg i sig. Och det kanske faktiskt får det någon gång. 

Men inte nu. 

För i dag har jag också hamnat på flera olika sidor (?) som vill få mig att leva ett hälsosammare liv. Äta bättre och träna mer. Jag har sett en massa före-och-efter-bilder på lättklädda kvinnor och efter bara några sådana bilder insåg jag ett faktum som sedan kvarstod genom hela eftermiddagens nätsession; jag är deras före-bild. Så som de här kvinnorna ser ut på den sorgliga bilden till vänster ser jag ut varje dag. 

Gör det mig sorglig? 

Säkert i någons ögon. Kanske rentav i mångas. Men inte i mina egna. Jag mår alldeles för bra för att se mig själv som sorglig. Jag är frisk, jag är hyfsat stark och min själ mår väl. Och på något sätt har jag ju redan nått den där efter-bilden då. Vad spegelbilden säger väger ingenting i jämförelse. 

Jag tror att jag ser ut som de flesta andra. Men vi ser så sällan de flesta andra. Vi ser bara den där egna spegelbilden och de där perfekta kropparna som nästan ingen av oss har genetiska möjligheter att ha. Då är det ju förstås lätt hänt att man känner sig lite misslyckad. Och inte blir misslyckandet svårare att uppnå när någon annan verkar ha stulit en bild på just mig och använt den som sin egen tragiska före-bild.

Därför väljer jag noga vad jag matar min själ med. Den mår väl och det ska den få fortsätta göra. Jag ska jag nog hänga rätt lite på just de här instagramsidorna. Kanske jag satsar mer på Sigrid och Samir? 


Bilden har ingenting med någonting att göra. Men den har av förekommen anledning aldrig tidigare visats. Och det är ju alltid värt något. 

2 reaktioner på ”Jag är deras före-bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s