Jag har honom att tacka

Tog det ens en vecka innan hon var lika trygg med honom som hon är med mig? Tog det ens en vecka innan han slutade fråga mig när hon skulle äta och när hon skulle sova? Jag vet inte. Men jag vet att det tog mer än en vecka innan jag slutade säga det utan att han frågade. 

Nu har jag äntligen slutat. Det tog sin tid, men nu har till och med jag blivit van vid att vi faktiskt är två föräldrar som har lika bra koll. 

När folk talar om det dåliga mammasamvetet vet jag inte vad de menar. Jag har alltid tänkt att jag har min avslappnade och lata livsinställning att tacka för det, och det är säkert delvis sant. 

Men minst lika sant är att jag har honom att tacka för det. När det finns en förälder till med koll är dåligt samvete så bortkastat. Jag gav ju mina barn honom. Liksom. Jag behöver inte ha dåligt samvete. 


Bilder: Kavilo photography 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s