Kände hon av min litenhet?

erst stJag var liten i onsdags. Alla skor kändes för stora. Alla uppdrag för svåra. Alla hinder för höga. Alla anklagelser för orättvisa. Jag vet faktiskt inte när jag senast har känt mig så liten. Så det blev många tårar i onsdags. Och mellan några av de tårarna snyftade jag fram till Fredrik att jag kanske borde ringa mamma. För att få vara just så liten som jag egentligen var.

För litenheten får inte alltid plats i ett liv som innehåller så otroligt mycket annat. Och litenheten och telefonsamtalet till mamma rymdes inte in i det där livet som innehåller så otroligt mycket annat. Så jag ringde aldrig.

Men hon ringde. Mamma ringde. Kvart före tio på kvällen.

Grejen är den att vi ytterst sällan ringer till varandra, vi håller kontakt på andra sätt. Men just den där onsdagen när jag behövde höra hennes röst och få vara liten i hennes närhet så ringde hon till mig. Var det kanske så att hon kände av min litenhet där långt borta i en annan del av det land som är vårt?

Kanske.

Vi talade länge. Jag fick vara just så liten som jag var. Hon lyssnade. Hon bekräftade. Hon bar. Hon gav mig det där totala, helt okritiska stöd som bara en förälder kan ge.  Hon fick mig att växa flera centimeter.

Hon har lärt mig så mycket. Hon har gett mig så mycket. Och framför allt; hon har älskat mig så mycket. Få saker har varit lika avgörande i mitt liv som att jag fick bli just hennes dotter. Få saker har format mig lika mycket.

Älskade mamma. Grattis på morsdagen!

IMG_1932

 

Advertisements

4 thoughts on “Kände hon av min litenhet?

    • Kanske för att jag svarar ännu mer sällan? Nej. Jag tror det är för att vi har världens aktivaste whatsapp-grupp i min familj. Den kokar. Vi vet alltid allt viktigt. Och oftast mycket av det som är oviktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s