I dag blir vi stamkunder

I dag ska vi igen hitta rätt sjukhusbyggnad. Men nu är det en helt annan byggnad och en helt annan läkare och en helt annan åkomma än i måndags. I dag är det hudens tur. 

I måndags fick vi turista på främmande sjukhusmark, men i dag lär vi nog bli stamkunder. Den här gången är det ju så uppenbart att vi hör hemma där. Det här är inte frisk hud ens i min ganska tåliga bok:

Det är så uppenbart något är fel. Hoppas och ber att det snart ska bli lika uppenbart vad det är som är fel. Och hur vi kan åtgärda det.

29 reaktioner på ”I dag blir vi stamkunder

 1. oj, kära du. Ja. Ni får hjälp med huden nu för så där ska man inte behöva ha det. Hoppas att sommarsol kan lindra, ens lite. Kram till dej Du som är lika sann och karg och rotad och svajig som ett träd är sant.

 2. Kära någon då vad jobbigt det ser ut, så ska ingen liten (eller stor) behöva ha det. Måtte de kloka fort hitta rätt och kunna ge rätt hjälp och ev rätt diet så lilla Hilde kan slippa detta elände!

 3. Nu känner jag inte till er historia men jag blir så ledsen när jag ser bilden på Hilde och jag måste bara säga: låt ingen övertala er att använda kortison. Det hjälper för stunden men förstör immunförsvaret och huden ännu mer. Jag såg exakt ut sådär när jag var två månader. Blev allergisk över natten och har använt kortison hela livet. Sen gick jag till en homeopat (Marias hälsonycklar i Kaitsor) och fick veta att jag hade vaccinskada och kortisonberoende. Nu, två år senare börjar huden snart vara läkt efter två år av rent helvete. Hoppas att din Hilde inte ska behöva gå igenom det här, utan att ni gör rätt från början – skulle testa en homeopat och se om det går att fixa på annat sätt än med kortison. Det är ju värt ett försök i alla fall. Janina Nylunds dotter blev också hjälpt av samma homeopat, efter år av eksem försvann de på någon månad. Önskar er lycka till!

  • Exakt vad jag tänkte säga, att börja med kortison i den åldern är ingen bra idé! Jag vill tipsa om gruppen candida cleanse Sweden på Facebook. Om ni Amanda känner att ni e skeptiska mot annan behandling än sjukvården rekommenderar, så bara titta in och dela din bild. Jag lovar att alla goda där inne kommer komma med massor med tips! Finns flera som blivit helt frisk från eksem i gruppen !

 4. Även om vi inte känner varandra så rörs jag av den lilla. Förstår nog önska hos er som föräldrar att ”byta plats” med lilla Hilde – men det kan man ju inte så för lillan önskar vi snar hjälp och till er som föräldrar styrka och mod. Allt gott till er🙏

 5. Åh vad ont i hjärtat man får av att se hur dålig hennes hud är..! </3 HOPPAS att läkarna hittar på något sätt att få den bättre, stackars lilla Hilde..! Styrkekramar!

 6. Voi lilla söta Hilda. Håller tummarna för att ni får träffa bra läkare som vet hur det ska behandlas.

 7. Hej,

  Jag har erfarenhet av detdär eller inte jag personligen men min bror hade det där när han under 1 år.
  För honom berodde det på att han inte kunde spjälka modermjölken, han var alltså allergisk för det.
  Man kan kalla dedär för mjökskorv.
  Ett litet tips om det råkar vara samma. Styrke kramar!

 8. Hej! Jag känner dig inte heller. Men vi hade precis samma problem med vår dotter. Hon fick endast modersmjölk, inte en droppe annat förutom vatten. Så hon var allergisk för den komjölk hon fick via mig. Jag föreslår samma som i en tidigaree kommentar: Gå till en homeopat och undvik kortison! Ge inga vaccineringar innan hon har blivit starkare (du blir inte populär på rådgivningen….). Komjölk är inte människoföda, det är kalven som ska leva på de. Marja Entrichs hydvprdsprodukter kan också lindra. Krafter till er! Det blir nog bra! Kramar!

 9. Lilla bebis 💕 Mitt hjärta gråter. För flera år sedan kämpade vi med våran son som var full med utslag och eksem från topp till tå. Många svåra sömnlösa nätter i åratal har han genomlidit, huden varit bättre och sämre genom åren. Vad som låg bakom var troligtvis vacciner. Idag är han 11 år och ”endast” allergisk mot ägg, inhemska sädesslag och vissa nötter och frukter. Allergilistan har varit mycket längre men tack vare homeopati mår han idag så mycket bättre än han någonsin har mått.

  Det kommer inte alltid att kännas såhär, det blir bättre! Det kommer att bli alldeles bra i slutändan! Styrka till er!

 10. Hoppas som alla andra att din dotter snabbt blir frisk! Men vill bara säga att gör inte som malinaohman säger och sök dig till en homeopat. Vill dock inte göra detta till ett debattfält då en snabb wikipedialäsning på homeopati förklarar varför. Styrka till dig Amanda och din familj!
  – gammal elev

 11. Hej Amanda! Sambon såg ditt inlägg och berättade för mig. Tar i hjärtat då jag ser bilder på din lilla. Med 33 års erfarenhet av astma och allergi (med otaliga läkarbesök, astmamediciner och kortisonsalvor) och nu också två ”känsliga” barn, så vill jag rekommendera dig att vända dig till en homeopat. Jag själv har läkt min astma helt och eksemen är snart ett minne blott, och mina barn är också på en märkbar förbättringsväg. Var försiktig med vacciner, för de förvärrar eksemen (och din lilla ser ut att vara väldigt känslig just nu) och bidrar även till andra problem. Kortisonsalvor är ingen lösning i längden, hjälper på ytan för stunden, men bidrar i längden till mer inflammation. Lägger mig inte i något debattfält, utan berättar bara min egen erfarenhet. Kram från en gammal skolvän 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s