När får jag sminka mig?

Vi ska på frukost till bästa vänner. Så bästa att vi kan besöka dem i vilket skick som helst, men mitt hår borde ha tvättats redan i fredags och för att stå ut med mig själv några timmar till väljer jag mascara och lite skimmer på läpparna. Min snart nioåring står bredvid och borstar tänderna. Spottar. Och tittar upp på mig.

-När får jag sminka mig? frågar hon.

Och jag inser att det har gått några år sedan hon frågade senast. Och att jag verkligen inte har saknat frågan.

Och att jag inte har en aning om vad jag ska svara.

Så jag säger det jag kan säga, det jag vet. Jag säger att hon får sminka sig sedan när hon blir lite större och att jag inte vet exakt hur mycket större hon ska bli men att det åtminstone inte är i dag.

Hon går med på svaret. Tack och lov. Min vackra, vackra dotter. Jag vet inte hur länge hon kommer att gå med på det, men jag vet att hon i mina ögon aldrig kommer att behöva mascara och läppskimmer. I mina ögon kommer hon alltid att vara nog och mer än nog.

Och hon kommer att vara lika nog också den dag hon får välja och väljer mascaran och skimret. Att vara nog i sin mammas ögon är varje barns eviga rätt.

Kass Family Portraits by Kavilo Photography-8

Bild: Kavilo photography

Advertisements

3 thoughts on “När får jag sminka mig?

  1. Min dotter, snart 10 år, frågade igår när man får färga håret :). Svarade; sedan när mamma ger lov 😀

  2. Jag har låtit mina flickor sminka sig hemma sedan de var små, alltså på lek. Detta för att avdramatisera det hela. Men för övrigt har gränsen varit högstadiet, då får de ha smink i skolan. Hittills har det inte varit intressant men det kan ju ändra. Själv drar jag lite maskara på fransarna när jag ska på jobb, inget mer än så eftersom jag är lat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s