Fuffens i sängen

Jag vet inte vad mamma gjorde när jag var liten. Men när Fredrik, jag och Hilde under stora barnens skärmtid i dag kröp ner i sängen, tittade på nyaste avsnittet av Skam och åt glass i smyg så tänkte jag på att jag som barn åtminstone inte skulle ha trott att mamma gjorde sådant. Jag kan ju ha haft fel. 

Det låter härligare än det var.

 Jag var egentligen bara livrädd för att vi skulle bli påkomna med fuffens i sängen. Vräkte i mig min vaniljglass med ett tempo som skulle ha imponerat på… till och med mig själv. Och pulsen trodde att jag körde ett intervallpass. 

Men egentligen var det ju härligare än det mesta. Att vi nu just har en vardag som ibland möjliggör en sådan eftermiddag är magiskt. Att ha en man som vill dela en sådan eftermiddag med mig är minst lika fint. Att barnen inte märkte något är typ bäst av allt. Då vågar vi snart igen. 

Att vara vuxen och själv bestämma när glassen och skammen åker fram – inte är det tråkigt.


Bild: Kavilo photography

Advertisements

5 thoughts on “Fuffens i sängen

  1. Jag förstår inte vad som skiljer detta från Arvids beteende att stoppa hela munnen full med tuggummi eller när han snott en godis och sa att han sparat den åt dig? Ni får väl i stort sett de barn ni förtjänar? Du oroade dig inte den gången för han kommer alltid att klara sig undan. Hmm.. Ja ni klarar er säkert också undan genom att ni är de vuxna som gör som ni vill. Ni kanske borde fundera över ert behov av att göra saker i smyg. Förbryllar mig. Hoppas Arvid kommer på er nästa gång. För rättvisans skull.

    • Tack för en påminnelse om hur svårt det är att kommunicera i skrift. Både det här inlägget och inlägget om Arvids tuggummin är ju skrivna med mycket glimt i ögat. Om man inte ser den glimten – eller inte vill se den – är det ju jättekonstigt. För den som ser glimten tror jag att texterna känns lika harmlösa som de var ämnade att vara. Ibland är det svårt att göra sig förstådd. Frid och fred!

      P.S. Vi har inte fått de barn vi förtjänar. Vi har fått tusen gånger mer än så. Våra älskade, älskade barn. D.S

  2. Jag tycker din beskrivning är alldeles härlig och roligt formulerad! Klart att det ska vara fuffens i sängen – i hemlighet! 😉

  3. Härligt inlägg! Inte vi heller har barn som i förtjänar.
    Det är gåvor och det är nåd ❤️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s