En Hild i bild

Jag tycker inte om att ha bebisar. Det sa jag både under och efter min första tid som förälder till en riktigt liten. Jag blev negativt överraskad av hur tråkigt och enformigt och tungt och slitsamt det var. Jag blev positivt överraskad av hur stark kärleken var mitt i allt det andra. Men bebisar – det var inte min grej. 

Trodde jag. 

Sedan kom min andra bebis. Och jag älskade att ha den bebisen nästan lika mycket som jag älskade bebisen i sig. Jag stornjöt av de lediga dagarna hemma och jag tog allt det tråkiga och enformiga och tunga och slitsamma med en klackspark. Det överskuggade aldrig. En bebistid kunde inte vara bättre.

Trodde jag. 

Sedan kom min tredje bebis. Och jo, första tiden var tuff. Den första månaden var jag övertygad om att min bästa bebistid var bakom mig. 

Men nu. 

På något plan inser jag att det också nu finns tråkiga och enformiga och tunga och slitsamma bitar, men jag märker dem knappt när de är och jag minns dem aldrig när de varit. Jag bara njuter. Jag hade ingen aning om att något som var så väldigt bra kunde bli ännu bättre.

Ibland, rätt ofta faktiskt, är jag glad att jag hade fel.

En Hild i bild får illustrera. Fotad av moster Matilda Audas Björkholm. Hållen av mamma Amanda Audas-Kass.

Och sötast i hela världen.

2 reaktioner på ”En Hild i bild

  1. Härligt att höra! Jag har faktiskt – alla mina tre gånger – tyckt att babytiden varit ljuvlig (”alla borde få ha en baby, alltid!”), trots allt det som samtidigt är slitsamt då. Det är först lite senare som jag upplevt föräldraskapet som betydligt mer utmanande. Men den första mjuka tiden… åh.

  2. Vad hon är söt, er Hilde! Njut av denhär tiden! Det har jag alltid också fått höra, men inte kunnat göra. Jag är mycket spänd i mitt moderskap. Men tänk vad kärlek och att dagar och nätter kommer bara en i taget ändå kan göra underverk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s