En bättre familj

Ett av mina barn vill flytta hemifrån. Till en bättre familj. Det är en helt orimlig reaktion på en helt rimlig regel (att man inte får krypa in i andras täcken och påslakan om andra inte vill). Och när jag är utvilad och rationell ser jag det orimliga i reaktionen och tar den inte personligt. När jag är trött och oförmögen till rationalitet tar jag den däremot ytterst personligt.

Och just den här gången går min trötthet sida vid sida med barnets orimlighet. Som så ofta annars. Det är ju så när vi är familj; vi haltar ofta samtidigt. Så nära varandra lever vi.

Så jag tar det personligt. Funderar på vad vi (mest jag) gör fel. Varför vi är en familj som barnet vill byta ut mot en bättre. Jag kommer på tusen saker. Fast jag tänker bara någon minut. 

En middagsvila, en promenad eller en godsak (troligtvis en godsak) senare är jag mindre trött och mera rationell. Och jag inser orimligheten i att vilja flytta hemifrån för att man inte får krypa in i andras påslakan. Jag kommer på tusen saker som vi gör helt rätt. Bland annat att vi värnar om varandras påslakan och försöker lära våra barn samma sak.

Den som så lättvindigt hotar med att flytta hemifrån har ju det ganska bra. Våra barn lever onekligen väldigt långt från otrygghet och hot och våld om uppmaningen att krypa in i det egna påslakanet i stället känns som en skymf. 

Jag lovar inte att våra barn har kommit till den bästa av familjer. Knappast har de det. Men jag är rätt säker på att de har kommit till en bra. Och att det räcker. 


Älskade ni. Aldrig kommer jag att vara den förälder ni egentligen borde få ha. Men det blir nog bra. Vi tycker så väldigt mycket om varandra och det räcker så väldigt långt.

En reaktion på ”En bättre familj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s