Det bästa jag har

Han frågade hur läget var på ett sätt som gjorde klart att han inte var ett dugg intresserad. Jag frågade artigt hur det var med honom. Sedan blev det tyst på ett sätt som det aldrig tidigare hade varit tyst mellan oss. Vi var så långt borta från varandra i den där tystnaden att det gjorde mig svimfärdig.

Citatet är hämtat ur Håkan Östlundhs roman Till Sara, sedan bränns allt! 

Jag läser och tänker att det aldrig är tyst mellan oss. Mellan mig och honom. Inte ens när ingen av oss säger något är det egentligen tyst. Det är som om våra själar hela tiden talar med varandra. Inte för att de förstår varandra så bra. Nej, det finns många andra själar som begriper min bättre. Men för att de hela tiden vill hitta nya nivåer av varandra och komma närmare.

Aldrig är det tyst. Och aldrig är det tråkigt. 

Jag tror bestämt att han är det bästa jag har.

2 thoughts on “Det bästa jag har

  1. Vilket fint blogg inlagg! Jag kanner likadant for min man, aven nar det ar tyst ar det som att vi kommunicerar anda. Det basta ar nar jag tanker en tanke och sedan sager min man precis det jag just tankte for mig sjalv, jag tror vara hjarnor ar ihopkopplade pa nagot vis. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s