Börja jobba igen

Solen går upp redan kvart över åtta. Det är textkompetensprov på fredag. Sportlov om knappt två veckor. Allt det här talar sitt tydliga språk.

Jag ska snart börja jobba igen.

Jag längtar efter mitt jobb. Jag längtar efter mina elever. Efter mina kolleger. Efter möten. Efter lunch med vuxna människor. Efter amningsovänliga klädesplagg. Efter ensamma, tysta promenader till och från jobbet. Och jag längtar efter en ännu bättre vardag för familjen som helhet. 

Men jag längtar inte bort. Verkligen inte från Hilde. Och inte från ledigheten, de kravlösa förmiddagarna, eftermiddagarna med Ingrid eller de lediga dagarna med Arvid. 

Jag tror nästan att jag kunde vänja mig vid det här livet. Om jag inte hade det där andra livet också.

Det är fint att få längta till utan att behöva längta bort. 


Min Hild och jag i begynnelsen. Då vi visste så lite om varandra men kände den andra så väl. Nu vet vi mer. Nu känner vi ännu bättre. 

Bild: Matilda Audas Björkholm

En reaktion på ”Börja jobba igen

  1. Jag tror jag inte kunnat säga det bättre själv, du sätter ord på mina tankar. Jag har en bebis och skall snart börja jobba. Redan innan hon va född hade vi kommit överens om att dela på föräldraledigheten, nu är vi snart där och min tid hemma är slut och jag längtar till jobbet, men det går bra här hemma också (mycket bättre än sist och mycket bättre än jag trodde det skulle gå). För att kunna va den bästa versionen av mig själv för hela familjens välmående behöver jag jobba, ändå känns det i samvetet, gör jag fel nu? Mest för att jag inte känner någon som gjort så tidigare, jag sticker ut, mamman ska va hemma med bebisen, det är sen gammalt.
    Jag är ändå säker på vårt val, det är det bästa för vår familj och som du skriver får jag längta till men jag behöver inte längta bort, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s