Att bli storebror

– Jag kan inte vänta. Jag har inget tålamod. Jag vet inte ens vad det är!

Arvid Karl-Oskar Kass, 4 år. I väntan på att snart få spela memory.

Sällan har han speciellt bra självinsikt, men den här gången landade han onekligen väldigt rätt. Tålamod är en egenskap som han inte fick gratis, det är en egenskap han kommer att få lära sig den hårda vägen.

Det är svårt att bli storebror, inte bara tålamodet prövas och utvecklas mot ens egen vilja. Vi föräldrar som redan tidigare tyckt att onödigt många gränser testats onödigt ofta har mött utmaningar på en helt ny nivå under veckan som gått. Alla de framsteg vi sett under hösten har gömt sig på en plats vi ännu inte hittat. 

Men jag anar vilken plats det är. En plats där Hilde inte längre är så spännande. En plats där mamma inte längre är så känslig. En plats där pappa inte längre är så trött (en trötthet som beror långt på att den otåliga vaknat före halv sex några morgnar i rad). En plats där allt och alla är lite mer som det och de brukar vara. På den platsen tror jag att framstegen finns och bara väntar på oss. 

Och jag tror att vi snart hittar den platsen. Hilde blir ju skåpmat i något skede. Jag har bara gråtit en enda gång sedan i tisdags, dessutom med god orsak. Och i bästa fall får Fredrik sova till sju igen redan i morgon. 

Det tar sig, min älskade son. Vi måste bara vänta ut den här konstiga tiden. 

Och det är väl just det som är problemet; att vi bara måste vänta ut. För det är ju just precis vänta som du inte kan. Du har ju inget tålamod. Du vet ju inte ens vad det är. 

Men du vet att du är älskad, sa du ikväll. Och jag vet hur långt det räcker till och med när det är konstiga tider. Det bär mig nu. Må det bära också dig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s